Till startsidan!  

 

Förrätter


Bryggans palett av sill och hemgravad strömming.
Serveras med krutröksost och knäckebröd.
85:-
Carpaccio av gravad oxfilé
med rödlöksmarmelad, parmesan och ruccolasallad i örtvinaegrette.
85:-
Det norrländska röda guldet.
Kalixlöjrom med vispad crème fraiche och rödlök. Serveras med slaget ansjovissmör och vitlökskrutong.
120:-
Kaptenens hemliga last.
Ett stycke kallrökt och ett stycke gravad laxroulad fylld med vår sötsura tomattzatziki på ruccolabädd med persiljepesto och hummerolja; därtill vitlökskrutong.
90:-
Liten Jungfrutallrik
½ tallrik (förrätt)
105:-
Nymonterad hummercremesoppa
med färska räkor, sikrom och dill; därtill aioli och vitlökskrutong.
85:-
Pikant skaldjursröra
på grillad vitlökskrutong. Serveras med örtolja och citrondressing.
69:-
Stor Jungfrutallrik
1/1 tallrik (hel rätt)
170:-

 

Fiskrätter


Bryggans smörstekta rödtungafilé
i nyvispad rieslings- och hummercremesås med svamp och handskalade räkor napperad med pikant skaldjursglace
179:-
Grillad färsk hälleflundrafilé
i vispad chablissås med smörstekt ostronskivling toppad med deliciös hummersmörblandning och friterad persilja.
215:-
Grillad laxfilé
på bädd av grädd- och vinkokt grönsaksjulienne i cognacspetsad kräftsås täckt med hollandaise.
154:-
Grillad sommar-laxfilé
med vår egen delikata italienska potatissallad. Serveras med god tomatpesto toppad med varm vinaegrette.
170:-
Hällstekt Vårviksströmming
fylld med senap, pepparrot och dill. Serveras med rårörda lingon, pikant sås och potatispuré
109:-
Skepparmiddag
Grillad lax, smörstekt rödtunga, grillad hälleflundra, färska räkor, champinjoner och paprikarilette i varm skaldjursliasson.
195:-

 

Kötträtter


Helstekt mörad oxfilé
med ugnsstekta glacerade rotgrönsaker, två goda såser samt potatisgratäng.
190:-
Original rövarfat.
Grillad fläskfilé toppad med orientalisk choronsås på delikat grönsaksragout med mustig tequilasås. Serveras med timbal av stekt curryfruktris.
170:-

 

Vegetariskt


Vegetarisk rätt
Lasagne av bl. a tomatconcassé, aubergine och zuccini på örtmarinerad salladsbädd.
120:-

 

Desserter


Bryggans egen sorbetvariation.
80:-
Crème brûlée
med skärgårdens syrliga havtornskompott.
80:-
Vaniljglass med hembakat flarn
och varm hjortronsylt.
69:-
Vit chokladpanacotta
med hallonspoom och färska syltade bär.
80:-

 

Barnmeny


Barnens efterrätt
Glass med kolasås.
35:-
Fiskpinnar och potatispuré.
45:-
Pannkaka med sylt.
45:-
Pasta med köttfärssås.
45:-



GävleMat reserverar sig för eventuella prisförändringar

Skriv ut meny    Kontakta oss för ändringar


 
      

   Akropolis Taverna   
   Aktern & Fören   
   Axmarbrygga   
   Bishop Arms   
   Bong Mai   
   Brasserie Absint   
   Brända Bocken   
   CH:s Grill & Chill   
   Church Street Saloon   
   Don Peppino   
   Furuviks Brygga   
   Heartbreak   
   Interpool   
   Kungshallen   
   Libanesen på hörnet   
   Matildas GävleMat´s favoriter just nu!  
   Mezopotamya   
   Munken   
   Sabai   
   Stora Vall   
   Söderhielmska   
   Tennstopet   
   Valbo Värdshus   
   Österns Pärla   
   » Sortera efter kategori   
   » Slumpa fram restaurang   
Sök maträtt:


Gävle Mat i mobilen p? http://mobil.gavlemat.se



 


  
    Länkpartners: Checkup  - Hotell & Restaurang torget  -  Restaurang Gävle  - IT-chef Vallentuna